ISO 22000, HACCP, FSSC
В хранително-вкусовата промишленост е необходимо да се осигурят всички процеси така, че да се поддържа максимално качество на храните за крайните клиенти. Стандартът ISO 22000 се занимава с тази проблематика.
Стандарт ISO 22000 обединява всички досегашни стандарти и определя изискванията за системата за безопасност по цялата верига: от суровините до крайния продукт, неговото опаковане и дистрибуция. Въз основа на сертифицирането ще можете да имате контрол върху качеството на хранителните продукти по цялата верига, както и възможността да предотвратявате понижаването на качеството, заразяване или обезценяване.
Препоръчваме сертифициране според стандарта ISO 22000 на всички фирми, които участват в каквито и да е частични дейности свързани с хранително-вкусовата промишленост.
Изисквания на стандарт ISO 22000
- Стандартът приема изискванията на НАССР (Анализ на опасностите и критични контролни точки)
- Осигуряване на здравословна безопасност на хранителните продукти и ястия
- Модифициране на технологичните производствени процедури
- Осигуряване на документация на всички процеси
- Редовни проверки на критични точки (температури, пресичане на суровини и др.
Какво получавате със сертификата
- Увеличение на ефективността на управлението на риска
- Регулиране на оперативните разходи
- Минимизиране рисковете от понижаване на качеството, замърсяване или обезценяване на хранителните продукти
- Осигуряване спазването на законните правила и разпоредби
- Навлизане на производители или малки предприятия на пазара чрез мултинационални вериги
Най-търсеното удостоверение
ISO 9001
ISO 14001
ISO 45001
ISO 27001
ISO 22301
ISO 20000
Имате бизнес в областта на хранително-вкусовата промишленост и се интересувате от сертифициране според стандарта ISO 22000 във вашата фирма?